Hydrauliikka-asentajana Topliftillä

Hydrauliikka-asentaja Aki Vaaljoki on yksi niistä reilusta 20 kaverista, joita on kiittäminen Topliftin laadukkaasta tuotannosta ja jouhevasti hoidetuista huoltopalveluista. Ammattinimikkeensä mukaisesti Vaaljoki on erikoistunut hydrauliikkaan, mutta käytännössä häneltä onnistuvat kaikki Topliftillä tehtävät asennustyöt. Miehellä on tarvittavat luvat myös nosturikatsastusten tekemiseen.

Vaaljoki on työskennellyt Topliftillä vuodesta 2003 lähtien. Kollegoidensa keskuudessa hän on keski-ikäinen, nimittäin virkaiältään. Talossa on paljon nuoria osaajia, mutta myös kokeneita kavereita, jotka ovat olleet Topliftillä yritystoiminnan alkumetreistä lähtien. Lappeenrannan ammattikoulusta koneasentajaksi valmistunut Vaaljoki tuli taloon kerättyään ensin työkokemusta muun muassa Laroxilla ja Hyötypaperilla. Hyvästä työyhteisöstä ei ole ollut halua tai tarvetta lähteä muualle.

Toplift on hyvä ja joustava työnantaja, jonka leivissä töitä on riittänyt. Työporukassa meillä on hyvä yhteishenki ja työjärjestelyt saadaan sujuvasti hoidettua. Kun työolosuhteet ovat kunnossa, sitä on itsekin valmis joustamaan. Työaikamme on tavallisesti se kahdeksan tuntia, mutta jos työt vaativat niin venytetään päivää, Vaaljoki sanoo.

Nopeasti, mutta luotettavasti

Vaaljoen mielestä hänen valttinsa asennushommissa on monipuolisen osaamisen ohella nopeus. Työtehtävät valmistuvat aina aikataulussa. Vaaljoki kuitenkin muistuttaa, että asennushommissa hosumiselle ei ole sijaa. Virheet työssä aiheuttaisivat helposti ongelmatilanteita asiakkaalle. Siksi tekemisen laadusta ja luotettavuudesta ei sovi tinkiä.

Olen huomannut, että työkokemuksen karttuessa tekemisestä on tullut tehokkaampaa. Ylimääräinen kohellus on jäänyt pois ja sitä tulee keskityttyä paremmin olennaiseen, Vaaljoki pohtii.

Vaaljoella on parhaillaan työn alla neliakselinen Mersu, johon asennetaan Topliftillä vaijerilaite ja trippelin kevennin sekä hydrauliikkavalmius nosturille ja perävaunulle. Mersun varustelu, kuten useimmat muutkin Topliftin rakennusprojekteista, on räätälöity asiakkaan tarpeeseen. Asennustyöt tehdään Topliftin teknisen johtajan Jari ”Jate” Ikosen tekemän suunnitelman pohjalta. Vaaljoen tehtävänä on hoitaa kasausprojektiin kuuluvat hydrauliikka-asennukset, työkaveri puolestaan vastaa teräsrakenteista.

Tilaustöiden tekeminen keskeytyy aika ajoin, kun asiakkaat tuovat kalustoaan korjattavaksi. Tien päällä sattuu ja tapahtuu, eikä yrittäjillä ole aikaa seisottaa vikaantuneita autoja pitkään korjaamolla. Asentajien onkin tartuttava korjaustöihin ensi tilassa.

– Suurin piirtein puolet työajasta on sellaista, että pystyn suunnittelemaan tekemiseni ennakkoon. Toinen puoli täyttyy sitten erilaisista yllätyksistä eli käytännössä korjaustöistä. Niillä on aina kova kiire, Vaaljoki sanoo.

Vaihteleva työ motivoi

Monipuoliset työtehtävät ja asiakkaille räätälöitävien tilaustöiden haastavuus tekevät asentajan työstä mielekästä. Duuneihin ei pääse leipääntymään, kun vastaan tulee koko ajan uudenlaisia toteutuksia ja työssä pääsee oppimaan uutta. Oman mausteensa työpäiviin tuovat nosturikatsastukset, joita Vaaljoelle tulee tehtäväksi muutama kuukaudessa.

– Minulla on Inspectan myöntämä lupa katsastusten tekemiseen. Teen tarkastukset yleensä täällä Joutsenon toimipisteessämme, mutta jonkin verran tulee käytyä myös asiakkaiden luona. Yhteen katsastukseen kuluu aika kahdesta tunnista puoleen työpäivään. Katsastuksen yhteydessä havaitut puutteet korjataan saman tien.

Klassikkopyörät kiinnostavat

Vaaljoki nimeää siviilielämänsä kiintopisteiksi avovaimon, jota hän nimittää lemmikkiharrastuksen vuoksi leikkisästi kissanaiseksi, ja kolme brittiläistä klassikkomoottoripyörää. Kotoa löytyy yksisylinterinen ja 350-kuutioinen, Helsingin olympiavuoden verovapaa BSA sekä 500-kuutioinen Triumph vuosimallia -65 ja 650-kuutioinen BSA vuodelta -67.

Vaaljoen ihastus vanhoihin kaksipyöräisiin on äitynyt niin syväksi, että Lappeenrannan omakotitalokin on valittu niiden ehdoilla. Ainakin osittain. Nyt kolme komeaa pyörää majailevat 80-neliöisessä autotallissa, jonka neliöistä 50 ovat lämpimiä.

– Kaikki vanhemmat pyörät kiinnostavat. Kun niillä ajelee, ei helposti tule samanlaista vastaan. Kesällä ajan paljon. Pisimpään minulla olleella pyörällä, Triumphilla olen ajanut kymmenessä vuodessa noin 80 000 kilometriä. Osallistun myös joka vuosi ennen juhannusta järjestettävään Brittiralliin, johon osallistuu 400–600 harrastajaa. Tänä vuonna ”ompeluseura” kokoontuu Visulahdessa.

Vaaljoki tunnustautuu myös innokkaaksi matkailijaksi. Viimeisten viiden vuoden aikana hän on visitoinut ainakin Thaimaassa, Kroatiassa, Tshekissä, Australiassa, Espanjassa, Tanskassa ja Norjassa.

– Australiassa olen käynyt pariin otteeseen 1,5 kuukauden reissulla. Työnantajalle iso kiitos näiden matkojen mahdollistamisesta. Sain niputtaa kesälomani sekä ylityövapaani yhteen, joten näinkään pitkälle reissulle ei tarvinnut ottaa palkatonta vapaata, Vaaljoki kiittelee.

Vanhat moottoripyörät vetävät Aki Vaaljoen tien päälle.
”Räätälöinti tekee työstä mielekästä.”
Aki Vaaljoki
Hydrauliikka-asentaja

Avoimia työpaikkoja Lappeenrannassa ja Imatralla

Suomen kauneimpien vesistöjen äärellä energiaa löytyy myös yrityksistä, vain parin tunnin päässä Helsingistä. Täällä asuu ilo, rohkea ajattelu ja tekemisen meininki. Etsimme joukkoomme uusia tulevaisuuden tekijöitä – hae nyt!

Kehitä itseäsi ja opi uutta! Kysy lisää myös oppisopimuskoulutuksesta.

Opi uutta ja kehitä osaamistasi uudelle tasolle Sampossa. Kone- ja tuotantotekniikan osaamisella laajat työllistymismahdollisuudet. Voit opiskella myös työn ohessa oppisopimuksella.

Teknologiaratkaisuja yksittäisistä laitteistoista laajoihin kokonaisuuksiin.

Olemme lappeenrantalainen perheyritys, joka toimittaa kuljetinratkaisuja raskaaseen prosessiteollisuuteen jo 30 vuoden kokemuksella. Asiansa osaavat ammattilaisemme räätälöivät onnistuneita projekteja asiakkaidemme tarpeisiin. Haluaisitko olla osa tätä tiimiä?

Yhdistämme työn ja tekijän! Löydät kauttamme avoimia työpaikkoja ja uramahdollisuuksia.

Go On Yhtiöt on henkilöstöpalveluja tarjoava yritysketju, jonka kautta löydät avoimia työpaikkoja ja uramahdollisuuksia. Toimimme työelämän luottopakkina niin yrityksille kuin työnhakijoille — yhdistämme työn ja tekijän. Kuulumme Henkilöstöpalveluyritysten liittoon (HPL).

Yksi Suomen johtavista henkilöstöpalvelualan yrityksistä.

Olemme yksi johtavista henkilöstöpalvelualan yrityksistä, joka auttaa asiakasyrityksiä ja henkilöitä menestymään muuttuvassa työelämässä. Tarjoamme yrityksille HR-palveluita ja työllistämme vastuullisesti sekä monipuolisesti kaikille toimialoille.

Auktorisoitu suomalainen rekrytointiyritys auttaa yrityksiä ja työntekijöitä menestymään.

Global Work on auktorisoitu, luotettava ja nopea henkilöstöpalvelualan yritys. Etsimme yrityksille oikeat tuloksentekijät ja työntekijöille parhaat työpaikat. Autamme yrityksiä ja työntekijöitä menestymään! Rekrytointikokemusta vuodesta 2005.

Osat ja laitekokonaisuudet sekä huolto- ja asennnuspalvelut teollisuudelle.

Keskiraskas alihankintakonepaja tarjoaa osa- ja laitekokonaisuuksia teollisuuden kansainvälisille markkinajohtajille. Laaja konekanta mahdollistaa kappaleiden hitsauksen ja koneistuksen aina 15 metriin ja 32 tonniin saakka. Vahvuutena tarkka työstö sekä joustava tuotanto.

Maksuttomia palveluja työnhakijoille.

Työ- ja elinkeinopalvelut tarjoaa maksutta palveluja työnhakijoille, jotka asuvat Suomessa tai haluavat Suomeen töihin. Tavoitteena on mm. parantaa työllisyyttä, edistää työvoiman saatavuutta ja maahanmuuttajien kotoutumista - sekä tarjota yrityspalveluihin liittyvää neuvontaa.

Ohutlevytuotteisiin erikoistunut yritys, jonkan laadun takaa korkeanteknologian tuotantolaitteisto.

Eltechnika Finland Oy on erikoistunut ohutlevytuotteisiin. Tuotantoon kuuluu sarjavalmisteisia sähkökeskusten ja kytkinten osia, laserleikkaus, lävistys, särmäys sekä robottihitsaus ja –taivutus. Laadun takaavat korkeanteknologian tuotantolaitteisto ja motivoitunut henkilökunta. Toimitus kaikkialle Suomeen.

Raskaan kaluston päällirakenteet ja perävaunut – kaikille teille.

Toplift on raskaan kuljetuskaluston päällirakenteita ja perävaunuja valmistava yritys. Arvojamme ovat suoraselkäisyys, asiakaslähtöisyys sekä kunnioitus asiakasta sekä toisiamme kohtaan.

Koneenosia ja palveluita tuottava moderni sopimusvalmistuskonepaja.

ITA Nordic Oy on nykyaikainen laadukkaita koneenosia ja palveluita tuottava sopimusvalmistuskonepaja, joka palvelee pitkälle automatisoidulla ja viimeisintä teknologiaa edustavalla konekannalla alojensa johtavia teknologiateollisuuden laitevalmistajia.

Työntekijän tarina

Koneasentajana Laitexilla

Jari Partanen aloitti Laitexilla koneasentajana vuonna 1989 ja kahden vuoden taukoa lukuun ottamatta työskennellyt siitä lähtien L

Lue lisää
Artikkeli

Imatra vetää puoleensa

Eläväinen karjalaiskaupunki tarjoaa elämänlaatua! Meillä on luonto lähellä, eivätkä kulttuuri tai shoppailumahdollisuudetkaan koskaan kaukana.

Lue lisää

Katso myös muiden alojen avoimet työpaikat

ICT Energia Kunta-ala