Pete hitsaa mitä vaan millä prosessilla vaan

Petri Kuukka on levyseppähitsaaja lappeenrantalaisessa konepajassa Refinec Oy:ssä. Kuukan lisäksi yrityksessä työskentelee noin 15 henkeä, joista neljä nimikkeellä hitsaaja.

- Kyllä tuo levyseppähitsaaja on sellainen yleisnimike sille, mitä teen, Kukka tuumii, kun hänelle ehdotetaan erilaisia etuliitteitä – kuten puikko-, TIG- ja MIG/MAG-hitsaus.

- Pete hitsaa mitä vaan, millä prosessilla vaan, lisää Refineciä vetävä Hannu Perälä.

Juuri töiden monipuolisuus ja erilaisuus on yksi syy siihen, miksi Kuukka viihtyy Refinecissä niin hyvin.

- Ihan kaikkein tärkeintä on kuitenkin se, että ilmapiiri on hyvä, Kuukka sanoo.
- Se tarkoittaa sitä, että kohtelu on reilua ja avointa ja me olemme kaikki ikään kuin samalla viivalla.

Kolmasosa yrityksen henkilökunnasta työskentelee konttorissa, loput pajalla.

- Tosin kyllä ne projektinvetäjät ja suunnittelijat kuten itse johtajakin pyörivät paljon tuolla pajan puolella, Kuukka naurahtaa.
- Tiedonkulku on avointa, täällä annetaan palautetta ja suunnitelmista kerrotaan, hän lisää vielä.

Työhyvinvointi on monen asian summa

Petri Kuukka valmistui Lappeenrannan ammattiopistosta Samposta 16 vuotta sitten. Sen jälkeen hän ollut töissä muutamissa yrityksissä ja Refineciin hän tuli vuonna 2018.

- Sain koulusta ihan hyvät eväät työhöni, Kuukka muistelee.
- Mutta tosiasia on se, että vasta työkokemus ja motivaatio tekevät ammattilaisen.

Kuukka on hyvillään siitä, että Refinec satsaa paljon niin työntekijöitten hyvinvointiin kuin hyvään kalustoon. Tämä näkyy paitsi lähes olemattomien työtapaturmien lisäksi myös työn kehittämisessä.

- Aika äskettäin saatiin pajalle uusi hybridihitsausasema, jota olen opetellut käyttämään, Kuukka kertoo.
- Rehellisesti sanottuna en aluksi pitänyt hankintaa välttämättömänä, mutta nyt kun olen käyttänyt laitetta jonkin aikaa, olen huomannut, miten kovin se helpottaa työtä.

Uusi hitsausasema ei todellakaan vastaa perinteistä käsitystä puikolla tapahtuvasta hitsaamisesta, vaan työtä ohjataan näyttöpäätteeltä.

- Järjestelmä itse kertoo, jos kaikki ei ole kunnossa, Kuukka sanoo.
- Juuri äsken se esimerkiksi kieltäytyi toimimasta, koska hitsaukseen tarvittava jauhe oli loppumaisillaan.

Kuukka tunnustaa, että nuorempana ei tullut juuri kiinnitettyä huomiota ergonomiaan tai lepoon. Iän ja kokemuksen myötä nämä asiat ovat kuitenkin tulleet tärkeämmiksi.

- Uudet koneet ja laitteet ovat paljon käyttäjäystävällisempiä, hän sanoo.
- Lisäksi arvostan sitä, että meillä on hyvin toimiva työterveyshuolto ja että kotiin voi jäädä paitsi oman myös lapsen sairauden takia ilman turhia kommervenkkejä. Lomat olen myös voinut pitää aina mieleni mukaan, tosin olemme sumplineet asiat usein työkavereitten kanssa niin, etteivät työt kärsi.
 

Palkan pitää riittää, mutta se ei ole työn tärkein motiivi

Sen enempää Kuukka kun Peräläkään ei muista, että kukaan olisi vaihtanut Refineciltä johonkin toiseen yritykseen paremman palkan takia.

- Uskoisin, että alueella kaikkien yritysten palkka-asiat ovat aika lailla samalla tavalla, sanoo Hannu Perälä.
- Olen sitä mieltä, että työstä pitää maksaa se mikä kuuluu ja palkalla on tultava toimeen. Ja kun projektit menevät hyvin, niin me haluamme, että se näkyy jotenkin kaikkien kukkarossa - vaikka tulospalkkion muodossa.

Petri Kuukka kertoo muualla työskentelevästä kaveristaan, joka on juuri vaihtanut työtä, jossa saa viisi euroa pienempää tuntipalkkaa kuin aiemmassa työssään.

- Kaveri sanoi, että mielenrauha on rahaa tärkeämpi, Kuukka kertoi.
- Huonoa työssä viihtymistä ei voi kompensoida rahalla.

Kuukka itse arvostaa sitä, että hänellä jää aikaa olla perheensä kanssa ja läsnä oleva isä kolmelle lapselleen.

- Tässä vaiheessa perhe käy myös harrastuksesta, sen verran arjessa on pyörittämistä, hän myhäilee.

Työpaikan ja kodin väliseen matkaan kuuluu 13 minuuttia, eivätkä ruuhkat haittaa äskettäin uusitulla valtatiellä numero kuusi.

 - Täällä kehäkolmosen ulkopuolella voi asua mukavasti, eikä aika kulu liikenteessä seisoen.

 

Otsikkokuva: Refinecin pajalla tehdään suuriakin paineastioita. Kuva: Marjatta Kupias.

Levyseppähitsaaja Petri Kuukka ohjaa hitsausprosessia näytöltä. Kuva: Marjatta Kupias.
”Vedän ylpeänä ylleni Refinecin paidan – tämä on hyvä työpaikka”
Petri Kuukka
Levyseppähitsaaja

Avoimia työpaikkoja Lappeenrannassa ja Imatralla

Suomen kauneimpien vesistöjen äärellä energiaa löytyy myös yrityksistä, vain parin tunnin päässä Helsingistä. Täällä asuu ilo, rohkea ajattelu ja tekemisen meininki. Etsimme joukkoomme uusia tulevaisuuden tekijöitä – hae nyt!

Konepaja Lappeenranta.

Manuaali koneistamo Lappeenrannassa. Proto valmistus, yksitäis ja pien sarjat. Sorvaus, jyrsintä ja hitsaustyöt. Osa / laitesuunnittelu työt

Teollisuusputkistojen asiantuntija täällä ja maailmalla.

PrePipe Oy on Lappeenrannassa vuonna 2006 perustettu teollisuusputkistoihin, säiliöihin, laiteasennuksiin ja kunnossapitotöihin erikoistunut yritys. PrePipe Oy työllistää 60 omaa työntekijää ja lukuisia alihankkijoita. Meille voit hakeutua myös oppisopimukseen.

Palvelut ammattitaidolla asennukseen asti.

Rautarakenne Leivo Oy on EN ISO 1090 sertifioitu metallialan yritys, erityisosaamisenaan teräsovet ja julkisivut. Monipuoliset ammattilaiset palvelevat joustavasti hitsauksen, koneistuksen, levyleikkauksen ja särmäyksen kokonaisratkaisuissa aina tuotannosta asennukseen.

Auktorisoitu suomalainen rekrytointiyritys auttaa yrityksiä ja työntekijöitä menestymään.

Global Work on auktorisoitu, luotettava ja nopea henkilöstöpalvelualan yritys. Etsimme yrityksille oikeat tuloksentekijät ja työntekijöille parhaat työpaikat. Autamme yrityksiä ja työntekijöitä menestymään! Rekrytointikokemusta vuodesta 2005.

Koneenosia ja palveluita tuottava moderni sopimusvalmistuskonepaja.

ITA Nordic Oy on nykyaikainen laadukkaita koneenosia ja palveluita tuottava sopimusvalmistuskonepaja, joka palvelee pitkälle automatisoidulla ja viimeisintä teknologiaa edustavalla konekannalla alojensa johtavia teknologiateollisuuden laitevalmistajia.

Lämmönsiirtimien ja painesäiliöiden luotettava toimittaja.

Refinec Oy suunnittelee, mitoittaa, valmistaa ja toimittaa painelaitteita, mm. lämmönsiirtimiä ja painesäiliöitä. Olemme luotettava ja joustava yhtiö. Meidät tunnetaan kovasta ammattitaidosta, hyvästä työilmapiiristä ja kilpailukykyisistä palkoista.

Haluamme olla Kaakkois-Suomen paras metallialan työpaikka. Tervetuloa mukaan!

Visiomme on olla halutuin yhteistyökumppani komponenttien valmistukseen kone- ja laitevalmistajille Suomessa sekä teollisuuden kunnossapitoon ja laitekorjauksiin Kaakkois-Suomessa. Haluatko olla mukana viemässä Astex Engineering Oy uudelle tasolle?

Osat ja laitekokonaisuudet sekä huolto- ja asennuspalvelut teollisuudelle.

Jotex Works Oy on keskiraskas, laatusertifioitu alihankintakonepaja, joka panostaa merkittävästi automaatioon sekä robotiikkaan. Olemme nuorekas, energinen ja kasvava yritys, jonka kanssa pääset kehittämään tulevaisuuden konepajaa.

Maailman johtava keittimien ja tornien valmistaja.

Terästorni Oy on maailman johtava sellu- ja paperiteollisuuden painelaitteiden ja säiliöiden toimittaja ja vakavarainen teollisuusyhtiö. Liikevaihtomme on noin 25 miljoonaa euroa ja työllistämme suoraan yli 50 työntekijää ja toimihenkilöä.

Kunnossapitoa laajalla rintamalla.

Olemme teollisuuden kunnossapidon luotettu kumppani ja erikoisosaaja. Laadukkaaseen ja paikalliseen palvelutarjontaamme kuuluvat mm. huolto ja kunnossapito, sopimuskunnossapito, asiantuntijapalvelut, asennuspalvelut, koneistus ja laitesiirrot.

Suurten teräsrakenteiden luotettava toimittaja.

Karjalan Konepaja Konsernin emoyhtiö Karjalan Konepaja Oy on AAA-luottoluokituksen saanut tilauskonepaja. Toimitamme asennettuna teräsrakenteita teollisuuden investointiprojekteihin. Oletko juuri sinä etsimämme henkilö, joka haluat olla mukana ja edelleen kehittämässä menestystarinaamme?

Katso myös muiden alojen avoimet työpaikat

TE-palvelut EKSOTE Kunta-ala

Artikkeli

Imatra vetää puoleensa

Eläväinen karjalaiskaupunki tarjoaa elämänlaatua! Meillä on luonto lähellä, eivätkä kulttuuri tai shoppailumahdollisuudetkaan koskaan kaukana.

Lue lisää