Hitsaajana Topliftillä

Joutsenosta lähtöisin oleva 32-vuotias Joel Vättö edustaa Topliftin tuotannon tuoreimpia hitsareita. Topliftin ovet avautuivat Joelille jo levyseppähitsaajaopintojen työharjoitteluvaiheessa. Aikaisemmin rakennuspuolella työskennellyt Vättö kertoo, että rakennushommat eivät tuntuneet omalta jutulta ja hänellä oli suurempi kiinnostus metallitöihin. 

Parin vuoden omaehtoinen opiskelu Imatran aikuiskoulutuspuolella koostui puolittain koneistuksesta ja hitsauksesta. Hän kokee saaneensa koulusta hyvät perusteet hitsaamiseen, mutta hänen mielestään käytäntö opettaa parhaiten.

– Musta tuntuu, että koulun puolella opetettiin hitsaamaan, mutta varsinainen ammatillinen hitsaustaito ja varmuus kehittyy eteenpäin vasta käytännön työssä. Olen jälkeenpäin pannut merkille, että koulussa ei varsinaisesti opetettu teknisten piirustusten lukemista. Aikuiskoulutuksen puolella opetettiin aika vähän konepiirustuksia. Työelämässä olen saanut kunnolla opetella piirustusten tulkintaa, ja pikkuhiljaa olenkin oppinut paremmin lukemaan teknisiä piirustuksia, Joel Vättö sanoo ja jatkaa:

– Koulun puolella kaikesta mahdollisesta löytyi vähintään pieni kuva, kun oppiminen on pyritty tekemään helpoksi. Käytännön työssä kaikkea ei ole valmiiksi mallinnettu ja jos piirustuksista jokin asia ei selviä, työkavereiden kanssa mietitään asioita yhdessä.

Valmistuttuaan tuore levyseppähitsari tuli tuttuna miehenä Topliftille kesätöihin kesällä 2017.

– Ja samoissa kesätöissä olen edelleen, Joel Vättö tokaisee.

Hitsaaminen on mukavaa hommaa

Aidosti työssään viihtyvä hitsauksen ammattilainen kertoo, että hitsaaminen on hänen mielestään mukavaa hommaa ja kättensä työn näkee prosessin edetessä.

– Yleensä suunnittelijalta tulee piirustukset, jonka mittojen mukaan aloitan runkopalkkien valmistamisen ja välipalkkien passaamisen kohdilleen. Kun akselit ovat kiinni ja vaunu pyörien päällä, se lähtee hiekkapuhalluksen kautta maalaukseen. Maalattu vaunu etenee jarrujen tekoon ja palaa sieltä korin kasaukseen, Vättö kuvaa tuotantoprosessin etenemistä.

Joel Vättö työskentelee uustuotantopuolella ja kokemusta on karttunut varsinkin hakekuljetukseen toteutetuista perävaunuista.

– Suurin osa tähän asti tekemistäni vaunuista ovat olleet hakevaunuja. Tälläkin hetkellä työn alla on hakeperävaunu, jonka runkoa kasailen parhaillaan. Näitä on mukava tehdä, Vättö kertoo.

Rennossa porukassa ei stressata turhaan

Topliftin porukassa jo reilun vuoden ollut Vättö kertoo oppivansa työssään koko ajan uutta ja työ tuntuu mielekkäältä ja puitteet ovat kunnossa. Työnantaja antaa luvan hyödyntää Topliftin tiloja, kuten pesuhallia myös vapaa-aikana. Erityisesti työilmapiiri saa hitsarilta kiitosta.

– Topliftillä parhaat asiat ovat rento ilmapiiri, mukava porukka ja hyvä henki. Vaikka työ on välillä kiireistä, täällä hallin puolella ei turhaan stressata, Vättö sanoo.

Vapaa-aikaa vauhdikkaiden vehkeiden parissa

Hitsarin vapaa-ajan harrastukset pyörivät pääasiassa autojen, moottoripyörien, moottorikelkkojen, vesijettien ja veneitten ympärillä.

– Nurkkiin on kieltämättä kerääntynyt jonkin verran kalustoa; 3 autoa, pari moottorikelkkaa, pari venettä, kolme vesijettiä ja niin poispäin. Jenkkiautot kiinnostavat – työ alla on ikuisuusprojektina vuoden -67 Dodge Dart GT. Ostin auton 19-vuotiaana ja meinaan uusia siihen tekniikan täysin ja laittaa kaikin puolin kuntoon, Vättö sanoo ja lisää:

– Minulle on tulossa jenkeistä kevyesti keulakolaroitu 2013 vuoden Dodge Challenger lisäksi vielä työn alle.

Joel kertoo, että moottorikelkkojen kasaantuminen nurkkiin on osittain avopuolison syytä.

– Kerran yhdellä Lapin reissulla vuokrattiin emännälle oma moottorikelkka ja kun hän ihastui kelkkailuun, oli hyvä syy hommata omat moottorikelkat, Joel Vättö perustelee hankintaa.

Hitsaaja Joel Vättö työn äärellä.
"Vaikka työ on välillä kiireistä, täällä hallin puolella ei turhaan stressata."
Joel Vättö
Hitsaaja

Avoimia työpaikkoja Lappeenrannassa ja Imatralla

Suomen kauneimpien vesistöjen äärellä energiaa löytyy myös yrityksistä, vain parin tunnin päässä Helsingistä. Täällä asuu ilo, rohkea ajattelu ja tekemisen meininki. Etsimme joukkoomme uusia tulevaisuuden tekijöitä – hae nyt!

Yhdistämme työn ja tekijän! Löydät kauttamme avoimia työpaikkoja ja uramahdollisuuksia.

Go On Yhtiöt on henkilöstöpalveluja tarjoava yritysketju, jonka kautta löydät avoimia työpaikkoja ja uramahdollisuuksia. Toimimme työelämän luottopakkina niin yrityksille kuin työnhakijoille — yhdistämme työn ja tekijän. Kuulumme Henkilöstöpalveluyritysten liittoon (HPL).

Kehitä itseäsi ja opi uutta! Kysy lisää myös oppisopimuskoulutuksesta.

Opi uutta ja kehitä osaamistasi uudelle tasolle Sampossa. Kone- ja tuotantotekniikan osaamisella laajat työllistymismahdollisuudet. Voit opiskella myös työn ohessa oppisopimuksella.

Yksi Suomen johtavista henkilöstöpalvelualan yrityksistä.

Olemme yksi johtavista henkilöstöpalvelualan yrityksistä, joka auttaa asiakasyrityksiä ja henkilöitä menestymään muuttuvassa työelämässä. Tarjoamme yrityksille HR-palveluita ja työllistämme vastuullisesti sekä monipuolisesti kaikille toimialoille.

Raskaan kaluston päällirakenteet ja perävaunut – kaikille teille.

Toplift on raskaan kuljetuskaluston päällirakenteita ja perävaunuja valmistava yritys. Arvojamme ovat suoraselkäisyys, asiakaslähtöisyys sekä kunnioitus asiakasta sekä toisiamme kohtaan.

Koneenosia ja palveluita tuottava moderni sopimusvalmistuskonepaja.

ITA Nordic Oy on nykyaikainen laadukkaita koneenosia ja palveluita tuottava sopimusvalmistuskonepaja, joka palvelee pitkälle automatisoidulla ja viimeisintä teknologiaa edustavalla konekannalla alojensa johtavia teknologiateollisuuden laitevalmistajia.

Ohutlevytuotteisiin erikoistunut yritys, jonkan laadun takaa korkeanteknologian tuotantolaitteisto.

Eltechnika Finland Oy on erikoistunut ohutlevytuotteisiin. Tuotantoon kuuluu sarjavalmisteisia sähkökeskusten ja kytkinten osia, laserleikkaus, lävistys, särmäys sekä robottihitsaus ja –taivutus. Laadun takaavat korkeanteknologian tuotantolaitteisto ja motivoitunut henkilökunta. Toimitus kaikkialle Suomeen.

Auktorisoitu suomalainen rekrytointiyritys auttaa yrityksiä ja työntekijöitä menestymään.

Global Work on auktorisoitu, luotettava ja nopea henkilöstöpalvelualan yritys. Etsimme yrityksille oikeat tuloksentekijät ja työntekijöille parhaat työpaikat. Autamme yrityksiä ja työntekijöitä menestymään! Rekrytointikokemusta vuodesta 2005.

Maksuttomia palveluja työnhakijoille.

Työ- ja elinkeinopalvelut tarjoaa maksutta palveluja työnhakijoille, jotka asuvat Suomessa tai haluavat Suomeen töihin. Tavoitteena on mm. parantaa työllisyyttä, edistää työvoiman saatavuutta ja maahanmuuttajien kotoutumista - sekä tarjota yrityspalveluihin liittyvää neuvontaa.

Osat ja laitekokonaisuudet sekä huolto- ja asennnuspalvelut teollisuudelle.

Keskiraskas alihankintakonepaja tarjoaa osa- ja laitekokonaisuuksia teollisuuden kansainvälisille markkinajohtajille. Laaja konekanta mahdollistaa kappaleiden hitsauksen ja koneistuksen aina 15 metriin ja 32 tonniin saakka. Vahvuutena tarkka työstö sekä joustava tuotanto.

Teknologiaratkaisuja yksittäisistä laitteistoista laajoihin kokonaisuuksiin.

Olemme lappeenrantalainen perheyritys, joka toimittaa kuljetinratkaisuja raskaaseen prosessiteollisuuteen jo 30 vuoden kokemuksella. Asiansa osaavat ammattilaisemme räätälöivät onnistuneita projekteja asiakkaidemme tarpeisiin. Haluaisitko olla osa tätä tiimiä?

Työntekijän tarina

Koneasentajana Laitexilla

Jari Partanen aloitti Laitexilla koneasentajana vuonna 1989 ja kahden vuoden taukoa lukuun ottamatta työskennellyt siitä lähtien L

Lue lisää
Artikkeli

Imatra vetää puoleensa

Eläväinen karjalaiskaupunki tarjoaa elämänlaatua! Meillä on luonto lähellä, eivätkä kulttuuri tai shoppailumahdollisuudetkaan koskaan kaukana.

Lue lisää

Katso myös muiden alojen avoimet työpaikat

ICT Energia Kunta-ala